Roligt och nyttigt i Facebook

Letar du nya användbara applikationer i Facebook? Ellyssa Kroski har i sin blogg iLibrarian listat ett antal applikationer under rubriken Top Ten Facebook Apps for Librarians – i tre delar. Men jag tycker att målgruppen med rätta är bredare än så.

Del I beskriver bland annat Books iRead och Librarian, där den senare är en väldigt bra studiehjälp, då den länkar in i databaser/länksamlingar och har en Fråga biblioteket-funktion.

Del II berättar om UIUC Library Catalog och där kan man alltså söka i univeritetsbibliotekets katalog, eller återigen få direkthjälp via virtuell referensservice.

Del III innehåller information om applikationen My Wikipedia, och inte minst om LOLcats – skojiga katter som snackar pidgin. (Visst finns det fler än jag som gillar katter? Ett måste för varje bibliotekarie… 😉 )

Läs mer här om hur Facebook tar över ditt liv…

Annonser

One thought on “Roligt och nyttigt i Facebook

  1. Kom helt slumpmässigt in på din blog! Kul läsning från det här perspektivet bland bloggarna. Delar din fascination för LOLcatz, vi har en kille på företaget som alltid bloggar LOLcatz inför ”Caturday” (dvs på fredagar).

    Det här med facebook applikationer är verkligen intressant – men det är svårt att hitta många som verkligen är nyttiga.

    Vi gjorde nyligen en applikation som låter folk skapa lokala nummer för deras facebook kontakter – oavsett var de bor. Men vi märkte att det var betydligt svårare att sprida den än att sprida andra applikationer – därför tycker jag det är bra att folk uppmärksammar ”användbara” applikationer på det här sättet!

    Linus
    http://apps.facebook.com/myrebtel/

Kommentarer inaktiverade.