Höstnyheter om sökning

Vill tipsa om lite nytt som kommer på området informations- och kunskapssökande under oktober-november. Det kan inte skada att vara förberedd!Först ger Jonas Fransson, bibliotekarie i Blekinge, ut en bok – Effektivare informationssökning på webben. Kanske kan vara något t ex för den som själv undervisar om informationssökning bland fria resurser?

Senare lanserar bland andra Myndigheten för Skolutveckling en ny metasöktjänst för digitala lärresurser. Läs lite mer om arbetet med digitala lärresurser här. Det jag mest ser fram emot är den tjusiga sökrutan som man ska kunna klistra in på sig egen webbplats/blogg. Jag har hört att det är lätt att göra sådana där egna sökrutor. T ex till sin egen biblioteksopac. Fast jag vet inte hur man gör förstås.

Och sedan drömmer jag fortfarande om en svensk biblioteksapplikation i Facebook… Det skulle vara jätteintressant att se hur många som ville använda sig av den. Kanske blir den också en höstnyhet? Vi får se vad som kan dryftas under de två dagar av möten som väntar nu.

Annonser