Internet Librarian International 2007 : Learning 2.0 : it’s all about PLAY!

Det kändes som en förmån att få höra ”modern” till 23 saker tala under konferensen! Helene Blowers började med att beordra oss att göra vågen, så att hon skulle kunna filma och lägga ut på sin blogg! Bente Jensen och Sara Jörgensen från Danmark berättade också om hur de implementerat 23 saker på sina bibliotek, som ett samarbetsprojekt mellan tre bibliotek. Väldigt intressant!

Några viktiga punkter från denna inspirerande föreläsning. Först, för den som inte vet innebär 23 saker ett slags utbildningsprogram för personal i de vanligaste 2.0-verktygen:

– Lärande kan inte ”delas ut”, det måste integreras i verksamheten och individen.

– Om man är engagerad och motiverad kan det uppstå lärande. Däremot är det ganska oviktigt att ha en lärare. (Morötter i form av presenter.)

– Programmet har utgått från bloggen Learning 2.0 och har varit 9 veckor långt. Det har varit frivilligt, byggt på lek och på upptäckande, samt ett individuellt ansvar för det egna lärande.

– I Danmark deltog 250 bibliotekarier, vilket var 70 procent av personalen. Man kunde inte se att äldre personer var mindre aktiva. De som arbetar publikt har varit mest aktiva. Den som väl har kommit halvvägs i programmet, avslutar det i regel också. Programmet har genomförts på arbetstid, men många har tyckt det varit så roligt att de fortsatt hemma.

Den 23 oktober börjar Stockholms stadsbibliotek med 23 saker, och många kommer säkert att följa efter (och andra har redan genomfört). Det här verkar vara ett väldigt lyckat sätt att ordna fortbildning för bibliotekspersonal!Helene Blowers

Annonser

One thought on “Internet Librarian International 2007 : Learning 2.0 : it’s all about PLAY!

  1. Pingback: It’s all about play! « BiblioBuster

Kommentarer inaktiverade.