Notiser

– Den extremt trevliga och fina restaurangen Grill har brunnit ner. Jag passerar den varje dag på väg till/från jobbet. Fortfarande vid 16.30-tiden stod en kompakt brandlukt kring övre delen av Drottninggatan. Tusen gånger trist.

– Har inte tänkt på det förut, men… När jag såg Tomb Raider – filmen – igår kunde jag inte tänka på annat än hur löjlig Angelina Jolie måste känna sig i varje scen med de där strutarna till fejkbröst framtill på t-shirten. Jag vred mig av förlägenhet å hennes vägnar. Det såg så otroligt fånigt ut. (Undrar vad Trinny & Susannah hade sagt om det.)

– Testa att söka digitala lärresurser med Myndigheten för skolutvecklings nya metasöktjänst Spindeln.

Spindeln är en söktjänst för elever och lärare. Tanken med den är att det ska bli lätt att söka och hitta digitalt material för skolarbete.

Läs mer om Spindeln >>

– Om användargenererat innehåll. iLibrarian hade i förra veckan ett bra och sammanfattande inlägg om en användarundersökning som gjorts kring frågan om vad olika grupper av människor gör på nätet. Det visar sig att en fjärdedel av alla vuxna som är nätanvändare själva skapar innehåll på nätet (bloggar, lägger upp filmer, bilder, etc.). Drygt hälften av alla nätanvändare konsumerar användargenererat innehåll (och av dem är det alltså knappt hälften som skapar eget innehåll). Ungefär hälften av dessa användare är i åldern 18-34 år. Utifrån sådana här siffror kan man undra om användargenererat innehåll verkligen är en så stor grej. Men det man inte ska glömma är väl att det är de unga som står för det här beteendet. Därför är det troligt att fenomenet växer, eller åtminstone är här för att stanna.

Annonser