Spel på bibliotek

Tyvärr(?) måste jag säga att jag är kroniskt ointresserad av spel i alla former. Men jag vet att det är en stor passion för många andra. Debatten om spel på biblioteken kommer och går. Och inte bara i Sverige. Läs What’s playing at the library? en artikel om spel på bibliotek i USA, inte helt okontroversiellt där heller tydligen (via LibraryCrunch).

Den sköna bloggen har tagit upp frågan igen, efter den heta(?) debatten i våras om bibliotek och utlåning av spel. Då frågan återupptagits i nyligen publicerade debattartiklar i SvD, tar även bloggen upp frågan igen:

Hermansson ställer sig återigen frågan: Vilka är egentligen bibliotekariernas främsta professionella egenskaper? Och svarar sedan med ännu en fråga: Är det inte framför allt kännedom och kunskap om skönlitteratur? Nej Christer, olika bibliotekarier kan ha olika kompetenser och det är inget som säger att en bibliotekarie inte kan vara expert på både litteratur och TV-spel (och reggae).

Jag tycker det är bra att det debatteras. Bibliotekens innehåll och kvalitet mår bra av att stötas och blötas. Vi saknar ju dessutom bibliotekspolitik i landet.

Uppdatering 20/1: Ett inslag kan ses på Kulturnyheterna, där Hermansson resp. Lundén yttrar sig i frågan.

Annonser