Lagen igenomröstad

Jag måste erkänna att jag inte hunnit/orkat/kunnat sätta mig in i vad den nya lagen om avlyssning i sak innebär, den sk FRA-lagen. Det jag har lyckats klura ut är att bl a Internet- och smstrafik som passerar Sveriges gränser får avlyssnas (det ord man använder) utan att misstanke om brott behöver finnas gentemot den avlyssnade. Att registrera vad människor som inte misstänks för något brott har för sig i kommunikation med andra, känns onekligen som ett integritetsbrott. När kommer myndigheterna att vilja ta del av våra låntagarregister på biblioteken, för att kunna se vad olika individer lånat för böcker? Den verkligheten finns redan i USA genom den sk Patriot Act.

Å andra sidan, hur ivriga är vi inte att själva utsätta oss för registrering när vi rör oss på nätet i olika sammanhang. Vet du hur mycket Google känner till om dina vanor och vänner? Facebook? Hitta.se? Andra företag som vill kunna skräddarsy sin marknadsföring gentemot dig? Vi sprider glatt information om oss själva, bilder och andra personuppgifter, som sammanställda kan användas för att kartlägga oss för olika syften.

Folkpartisten Birgitta Ohlsson brukar ha åsikter som är väl genomtänkta och konsekventa. Jag brukar ofta tycka som hon. Ohlsson var den enda person på den borgerliga sidan som inte valde att rösta ja till den nya lagen. Jag tycker att hon ska ha heder för det. Nu rasar istället en svekdebatt mot Stureplanscentern.

Uppdatering: Rättelse, det fanns visst en folkpartist som röstade nej.

Annonser

4 thoughts on “Lagen igenomröstad

 1. Äh, vi kan skrika, gråta, bryta ihop, mailbomba, bloggbäva, skriva brev och insändare – vad hjälper det?

  Vi har med politiker att göra – inse det! Och inte hjälper det att byta ut dem mot andra politiker…

  Frågan är VAD man KAN göra? Jag vet då inte…

 2. Angående Birgitta Ohlsson: om man är kompromisslös liberal – ngt som hon hittills gett intryck av att vara – så reagerar man klart och tydligt mot det som hotar den personliga integriteten. Att avstå ifrån att rösta är inte ett tydligt ställningstagande. Det är att välja karriären framför principerna. Tydligen ansåg hon inte att frågan var SÅ viktig. Då hade hon i så fall röstat NEJ…

 3. Jag polisanmäler diskussionssidan flashback för ärekränkning på grundval av material som redovisas i bifogade filer.

  https://www.flashback.info/showthread.php?t=677170

  Denna polisanmälan samkör två motiv.

  1. omsorg om samhällsnyttan. Yttrandefrihet är viktigt, men detta snusk har ingenting med yttrandefrihet att göra. Det utgör tvärtom en ideologiskt perverterad missbildning av densamma. En regering och statsledning som tolererar sådant här visar inte tolerans utan oacceptabel sVAGHET som hotar samhällsmoralen. Saken måste för samhällsnyttans skull beivras.

  2. Polisanmälan är samtidigt min personliga hämnd på de debattledare – ”Kephera”, dvs. Henrik Sundholm, i synnerhet – som tolererar sånthär slask men systematiskt censurerat och förolämpat mig för mina ÅSIKTERS skull. Dessa pervon utmålar sig själv som yttrandefrihetens förkämpar. De är ingenting i den vägen. och när de gick på mig gick de på fel kille.

  Bifogade 14 filattachments:

  14 attachments — Download all attachments View all images
  697ab5d5c12c96bc08ba7f88f693d2c2.jpg
  152K View Download

  fafdkb6.jpg
  428K View Download

  flashbackfake2jv9.png
  552K View Download

  -goran.jpg
  62K View Download

  goranslapparrl4.jpg
  191K View Download

  granredigerad1mr5.jpg
  288K View Download

  politikerlyft.jpg
  189K View Download

  reinfeldt-2.jpg
  63K View Download

  schyman.jpg
  160K View Download

  Tävling Fakeporr 2 – Sidan 2 – Flashback Forum.htm
  102K View Download

  Tävling Fakeporr 2 – Sidan 3 – Flashback Forum.htm
  102K View Download

  Tävling Fakeporr 2 – Sidan 6 – Flashback Forum.htm
  102K View Download

  Tävling Fakeporr 2 – Sidan 9 – Flashback Forum.htm
  74K View Download

  Tävling Fakeporr – Flashback Forum.htm
  102K View Download

  – Peter ingestad, Solna

 4. Hmm, denna blogg är inget forum för personkonflikter. Hoppas det kan respekteras.

  Åke: Det ligger mycket i vad du skriver.

  Gubben: Politiker är människor som vi andra, men onekligen kan man fråga sig vart idealismen har tagit vägen hos en del av dem.

Kommentarer inaktiverade.