BiblioBusters bloggår 2008

Biblioteksrelaterat sammanfattar sitt bloggår 2008. Det borde man förstås göra på något sätt, tänker jag inspirerat. Eftersom den här bloggen bara har funnits i drygt 1,5 år, så är det det första hela året som går att sammanfatta öht. Men det har varit ett konstigt år. Bloggen gick på sparlåga en stor del av våren, och det känns svårt att på egen hand sammanfatta vad som skrivits. Det är inte alltid den här bloggen håller en tydlig linje…

Tur då att det finns statistik. De inlägg som väckt mest intresse, dvs blivit mest lästa, handlar om den sk KB-mannen. Får man gissa att många av de läsarna inte kommer från biblioteksvärlden? Några inlägg om biblioteksdebatt har också blivit mycket lästa, i spåren av Library Lovers, läderbyxor och skönlitteratur kontra datorspel.

Många besök får jag genom er andra som bloggar, Linda K, Biblioteksrelaterat, Bokhora, med flera. Tack för länkning! Många har också googlat sig hit via ord som barnbokhandel, samt lite olika personnamn och boktitlar. Man kan också utläsa att flera av er läsare använder er av Bloglines.

Toppklickade länkar är min privata blogg, samt några andra bloggar som Bibliotek utan förbud, Biblioteksbloggen och Peter Alsbjers blogg. (Samt min privata kattblogg.)

I skuggan av svåra sjukdomar kan man tycka att det känns mindre viktigt att skriva bloggposter om biblioteksfrågor. Samtidigt kan det vara ett sätt att hålla kvar en normal vardag och följa med i vad som sker ute i världen bland alla de människor som för ett ”vanligt liv”. Gott Nytt År!

Annonser

5 thoughts on “BiblioBusters bloggår 2008

  1. Gott Nytt År, Anna-Stina! Jag hoppas att du får ett fint och friskt år och fortsätter biblioblogga länge, länge.

Kommentarer inaktiverade.