Och nu blir det reklam

Av värsta sorten – nämligen jobbrelaterad.

Jag hoppas verkligen att ni har upptäckt Kunskapsspanarna, bibliotekarier som ger länk- och boktips relaterade till Kunskapskanalens programserier. Det är ett samarbete mellan Fråga biblioteket och Kunskapskanalen som har funnits i några år nu.

Både tv-kanalen och biblioteken har ju ett slags public service – eller varför inte folkbildnings – uppdrag, och vi drar nytta av att samarbeta med varandra, både ur marknadsförings- och ”kunskapsförmedlings”-aspekt. Det är personal från alla typer av bibliotek som deltar som Kunskapsspanare. Ett bra sätt att samarbeta, men också visa på bredden av biblioteksverksamhet i Sverige.

Tanken är att den som ser ett program på Kunskapskanalen och vill ha mer och fördjupad information ska kunna få det via Kunskapsspanarnas tips. Nystart för vårens programserier blir om någon vecka.

Tänkbar utveckling för Kunskapsspanarna är t ex deltagande i K-kanalens redaktionella arbete, en mer 2.0 webbplats (snygg räcker inte alltid) samt ännu fler specialiserade kunskapsspanare.

Om du själv skulle vilja bli spanare, kontakta undertecknad på anna-stina.axelsson[at]kultur.stockholm.se.

Kunskapsspanarna

Annonser