Kista högt på Twitterligan

Biblioteket i Kista i Stockholm är världens elfte mest följda bibliotek, med 1071 followers (just nu). Fick tipset via Twitter, förstås. Grattis, Åke (igen), helt otroligt! Hur bär du dig åt?

Hur tycker ni förresten att bibliotekens twittrande överlag har funkat hittills? Ni som prövar för era bibliotek, ser ni några effekter, nytta, reaktioner? Twitters medlemsantal verkar öka mycket snabbt. Det är spännande att prova nya kanaler. Det skrivs just nu ganska mycket om Twitter ur företagsperspektiv.

En tanke på “Kista högt på Twitterligan

  1. Kul att du uppmärksammar detta! Känns ju spännande att ha så många followers. Samtidigt ska sifforna förstås tas med en nypa salt. Listan är ju knappast heltäckande, vore den det skulle ju fler svenska bibliotek listas, t.ex. @langasvansen och @farstabib. Vidare bör man i twitter-sammanhang tänka kvalitet före kvantitet. Hur många av ens followers är verkligen dedikerade läsare och hur många ”hakar bara på” twitterhypen?
    Dessutom är det ju ett faktum att det inte är SÅ svårt att skaffa followers om man själv systematiskt följer andra. Utmaningen är väl här att adda ”signifikanta andra!” som man säger inom socialpsykolgin, dvs twittrare som man kan bygga meningsfulla sociala relationer med. Och som skapar mervärde både för biblioteket och för den enskilde användaren. Här är vi väl alla fortfarande i en prövande fas. Meningen med Twitter framträder väl med tiden. Eller som Dag Hammarsköld sa: Fråga inte efter meningen med livet. Upplev livet som meningsfullt så förlorar själva frågan sin mening.

    I Kista tänker jag ganska brett. Alla tänkbara människor och verksamheter som på ett eller annat sätt tangerar Kista, är presumtiva followers. En liten nyckel kan vara att tänka: de andra som mina followers följer bör vi också följa. Allt enligt ett social community-tänk. Då kan det handla om allt irån IKT-företag till lokalbloggare och kids som twittrar om hiphop.

Kommentarer inaktiverade.