Bokrelease – metoder för biblioteksutveckling

Ett steg tillOm några veckor ska den bok som kollegorna och jag har knåpat med under sommaren ges ut. Det blir en metodbok för kunskapsutveckling på bibliotek.

En förebild har varit boken som Biblioteksföreningens specialgrupp för bibliotekspedagogik gav ut för några år sedan: Tänk om…! Pedagogiska metoder i biblioteket.

Men den här boken ska inte handla om pedagogiska metoder, utan om andra metoder som syftar till att utveckla och utvärdera biblioteksverksamhet. Metoderna är tidskriftsklubben, studiebesök, pedagogiska bord, processkartläggning, fokusgrupper, observationer, kollegial observation och tvinning som metod.

Boken ska heta Ett steg till! En metodbok för biblioteksutveckling. Tvinningprojektets slutrapport. Precis som titeln antyder är boken ett resultat av tvinningprojektet, där de olika metoderna har prövats av bibliotek i samarbete. Omslaget KAN komma att se ut som det visas här. Det är fortfarande under arbete.

Vill du ha ett eget ex gratis? Kom då till konferensen Ett steg till! i Västerås den 20 oktober. Konferensen är också gratis och innehåller spännande personer som pratar spännande om biblioteksutveckling!

Annonser

One thought on “Bokrelease – metoder för biblioteksutveckling

Kommentarer inaktiverade.