Att välja gymnasieskola

Vad ska man tänka på när man väljer i den uppsjö av olika gymnasieskolor som finns? En insändare i UNT ger åtta tips. Det bästa tipset är det här:

Finns det ett generöst tilltaget bibliotek med välutbildade bibliotekarier? Gymnasiestudier innebär ofta att man måste lämna in egna arbeten som bygger på inhämtade kunskaper i även annan litteratur än läroböckerna. Måste man springa iväg till stadsbiblioteket varje gång det är nödvändigt med fördjupade kunskaper eller kan man gå in på det egna skolbiblioteket?

Många gymnasieskolor, framförallt friskolor, väljer idag bort att ha ett skolbibliotek. Jag tycker det är synd, därför att när eleverna lämnar gymnasieskolan  är de sämre utrustade inför det livslånga lärandet än vad deras kompisar som har haft ett gymnasiebibliotek är.

En tanke på “Att välja gymnasieskola

  1. Att utbildningen ger behörighet till universitetet och sedan att det är bra stämning när ni är där och hälsar på. Om det på skolan finns estetklasser då händer det roliga saker som teaterföreställningar, musikcaféer och dansuppvisningar i korridorerna. Annars är det väl som alltid att det är lärarna som avgör om det är bra eller inte och det har man ju ingen aning om innan man börjar.

Kommentarer inaktiverade.