Bibliotekskvinnor att följa i sociala medier

Mycket inspirerad av Hans Kullins blogginlägg om 15 kvinnor att följa i sociala medier, vill jag göra en parafras på idén!  Vilka bibliotekskvinnor skulle kunna lyftas fram som intressanta att följa via de sociala medierna? Här kommer en kort lista över någa kvinnor som jag tycker har en egen röst och som har något eget och intressant att säga om just biblioteken.

Linnéa Sjögren och Viveca Nyström. Genom bloggen Nyttovärdering av bibliotek har de skapat en egen nisch inom biblioteksmolnet, vilket är svårt eftersom ämnet bibliotek i sig redan är smalt. Linnéa är dessutom aktiv i det mesta annat som man kan tänka sig inom folkbibliotekssektorn. Twitter Linnéa @linneasj

Anna Christina Rutquist. En länsbibliotekarie som bloggar och tar tydlig ställning när det handlar om biblioteken och katalogfrågorna.

Cecilia Bengtsson. Cecilia är en nyutsprungen evangelist som kan tala om sitt användande av sociala medier på ett sätt som gör att man både förstår och blir nyfiken på att prova. Skolbiblioteksvisionär. Cecilias tankar. Skolbibliotek Östs blogg. Twitter @cebris8

Lina Ydrefeldt. Lina bloggar inte så ofta nuförtiden som Okuvlig bibliotekarie, men har definitivt en helt egen röst på biblioteksområdet och framförallt tankar om arbete med barn och unga i en digital nutid.

Birgitta Hellman. Har länge arbetat med frågor som rör bibliotekswebb, hon har varit och är en pådrivare på området. Just nu aktiv i arbetet med de digitala klyftorna i Östergötland, det mobila biblioteket och digitala medier. Birgittabloggen.

Använd gärna kommentarer till att komplettera med personer ni tycker jag har glömt och fler kanaler där man kan ta del av de här kvinnornas tankar. Internationella kvinnodagen 100 år i en digital verklighet, yay! 🙂

Annons

5 tankar om “Bibliotekskvinnor att följa i sociala medier

 1. Ping: Sociala medier » 15 kvinnor att följa i sociala medier

 2. Jag är glad och stolt att få vara med i denna uppräkning. Fattas det någon på listan? Ja, jag vet att listan inte är rangordnad men topplatsen borde innehas av dig Anna Stina!

 3. barn@ungdomsboksbloggen

  (hoppas jag skrev rätt nu…)

  I hög grad en egen röst
  har
  Annika Edlund

  prisbelönad och välkänd inte bara i biblioteksvärlden,
  bibliotekarie på Grubbebiblioteket i Umeå (där hennes chef är min svärdotter Victoria Edman)
  – en av eldsjälarna bakom BOKCAFÈ PILGATAN
  (finns det någonstans i världen ett bättre bokcafe?)

Kommentarer inaktiverade.