DIK som professionsförbund för bibliotekarier

I förra veckan var jag på möte i Umeå tillsammans med förbundsstyrelsen i DIK och personal från DIKs kansli. Förutom att det var trevligt att se Umeå togs också en del viktiga beslut, bl a gällande det fortsatta arbetet med professioner i förbundet. Ordförande Karin Linder har precis bloggat om mötet.

Det är ju faktiskt så att det inte finns många organisationer som fokuserar yrkeskompetensen, utöver DIK. Många talar måhända i bibliotekens intresse, men färre i bibliotekariernas. Ett av besluten under mötet var att tillsätta en arbetsgrupp som ska arbeta med frågan om bibliotekariers framtida yrkeskompetens. Vad krävs för att vi ska forsätta vara relevanta i samhället, som det ser ut nu och som det kommer att se ut framöver? Den som känner engagemang för frågan kommer inom kort att kunna anmäla intresse för att delta i arbetsgruppen på DIKs webbplats. Jag kommer själv att vara sammankallande för gruppen. Kanske följer arbetsgrupper kring förbundets övriga professioner i bibliotekariegruppens spår, lite senare. Den omvärld vi möter är ju gemensam för oss alla.

En spännande inslag var också presentationen av DIKs kommunikationsstrategier framöver. Webben ses över och hur kommunikationen med medlemmarna sker via ffa sociala medier. Om ett fackförbund ska prata med medlemmar m h a sociala medier, vilket annat förbund än DIK skulle vara mer givet?

Wordle.net Bibliotekariekompetensen

One thought on “DIK som professionsförbund för bibliotekarier

  1. Pingback: Tweets that mention DIK som professionsförbund för bibliotekarier « BiblioBuster -- Topsy.com

Kommentarer inaktiverade.